طب کاران تولید کننده انواع تجهیزات پزشکی تخت پزشکی هتلینگ...

تخت معاینه ,تخت جراحی پوست, تخت جراحی

vip
vip

لیپوماتیک چیست؛ روش‌ها، مزایا و عوارض آن

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

لیپوماتیک چیست؟ (LIPOMATIC) روشی پیشرفته با کمترین عوارض برای تخلیه چربی‌های موضعی بوده و دقیق‌تر از روش لیپوساکشن (LIPOSUCTION) است. لیپوماتیک روشی برای کاهش سایز است و برای کاهش وزن و درمان چاقی راه‌حل محسوب نمی‌شود. استفاده از این روش برای از بین بردن چربی‌هایی با مقدار زیاد در بدن اصلا توصیه نمی‌شود، اما با این روش، حجم زیادی از چربی‌ها در یک جلسه تخلیه می‌شوند و نیاز به بیهوشی ندارد.

لیپوماتیک عمل جراحی غیرتهاجمی است و اگر به‌خوبی انجام نشود، سبب افتادگی پوست، نامتناسبی اندام‌هایی مثل ران و گودرفتگی غیرطبیعی و درد و خون‌ریزی می‌شود؛ چون در مقایسه با لیزرلیپولیز، از لیزر و حرارت استفاده نمی‌شود، لذا فیبروز (FIBROSIS) در بافت پوست به‌ندرت مشاهده خواهد شد.

۱۰ میلیون نفر از جمعیت ایران با معضلی به‌نام چاقی روبه‌رو هستند که کاهش مصرف لبنیات و افزایش مصرف فست فود و نوشابه‌های گازدار نیز در افزایش چاقی مؤثر است. گفته شده که ۳۰ درصد نوجوانان ایران به چاقی مبتلا هستند که این روند در زنان، بیشتر از مردان است. ۴۰ درصد کل مرگ‌ومیرها در ایران نیز از عوارض چاقی است که ارتباط مستقیمی با دیابت، انواع سرطان و بیماری‌های تنفسی و متابولیک دارد.

هشتاد درصد افرادی که چاقی بیش‌ازحد دارند، قادر نیستند وزن خود را متعادل نگه دارند. به همین خاطر، باید به جراحی‌های تهاجمی روی بیاورند. اگر وزن شما یک‌‌ونیم برابر وزن ایده‌آل است، به چاقی مبتلا هستید و باید جراحی تهاجمی انجام دهید. جراحی‌های لیپوماتیک، لیپوساکشن و واترجت، برای درمان چاقی نیستند و کاربرد زیبایی دارند که معمولا تحت پوشش بیمه نیز قرار نمی‌گیرند. در این مقاله ما تلاش کرده‌ایم که به تمامی سؤالات شما درباره لیپوماتیک و تفاوت آن با لیپوساکشن پاسخ دهیم.

روش‌های حذف چربی‌های موضعی

روش‌های حذف چربی‌های موضوعی به‌صورت کلی به دو دسته عمده تقسیم می‌شود:

  • بخش اول مربوط به مواردی است که بیمار با رژیم غذایی، ورزش و استفاده از دستگاه‌های غیرتهاجمی که نیاز به عمل جراحی ندارد، نسبت به از بین بردن چربی اقدام می‌کند. وکیوم و ماساژ از جمله این روش‌هاست.
  • بخش دوم مربوط به مواردی است که بیمار با رژیم غذایی و ورزش نتوانسته یا قادر نیست چربی‌های اضافی را از بین ببرد و با تشخیص پزشک متخصص، باید جراحی (لیپوساکشن معمولی، لیپوماتیک و لیزر لیپولیز) شود. عوارض لیزر لیپولیز از لیپوساکشن کمتر است.

جراحی‌های چاقی، دو دسته است:

  • جراحی چاقی مفرط
  • جراحی چاقی موضعی

انجام هر یک از این روش‌ها باید به تشخیص پزشک متخصص انجام شود؛ نه پزشک عمومی.

چگونگی انجام لیپوماتیک

لیپوماتیک، روشی برای برداشت غیرتهاجمی بافت چربی از بدن است. در این عمل، پزشک معالج از طریق دستگاهی که عکس آن را در زیر می‌بینید با حرکات لرزشی لوله‌ای به‌نام کانولا، سلول‌های چربی را به‌روش غیرلیزری و حرارتی خارج می‌کند. ایمنی لیپوماتیک از لیپوساکشن بسیار بیشتر است و عفونت کمتری ایجاد می‌کند؛ چراکه محافظت از اعصاب، رگ‌های خونی و ماهیچه‌ها در روش لیپوماتیک از لیپوساکشن بیشتر است.

هدف روش لیپوماتیک برخلاف روش لیپوساکشن، تغییر سایز، فرم و حجم در نقطه خاصی از بدن است. درحالی‌که در روش لیپوساکشن، هدف اصلی، کم‌کردن وزن است. در این روش، کلیه نواحی بدن که دارای توده چربی است، تراشیده و چربی انباشته برداشته می‌شود (سوزانده نمی‌شود).

(تصویر PROBE لیپوماتیک برای خارج کردن بافت چربی از بدن)

ارتعاش در روش لیپوماتیک سبب می‌شود تا چربی‌ها نسوزد و بافت و سلول‌های چربی بدون کمترین آسیب، از زیر پوست بیرون کشیده شود. با این روش، افراد می‌توانند ضمن کاهش سایز شکم و پهلوها، با تزریق چربی به سینه، سایز آن را بزرگ و فرم بهتری به باسن خود بدهند.

آشنایی با دستگاه لیپوماتیک

دستگاه لیپوماتیک، یک کمپرسور دارد که در عکس بالا می‌بینید. کمپرسور، هوای فشرده را به لوله کانولا منتقل می‌کند. این لوله با حالت ارتعاشی مداوم و سریع زیر پوست، لرزش‌های زیادی به‌صورت 3D (سه بعدی) ‌ایجاد می‌کند تا سلول‌های چربی شکسته شوند. سوراخی که برای ورود لوله کانولا استفاده می‌شود، سه میلی‌متر است تا از این طریق، امواج اینفراسونیک ایجاد و سلول‌های چربی زیر پوست تخریب شوند. چربی شل‌شده به خارج بدن منتقل و کشیده می‌شود. درواقع این دستگاه، به‌صورت فیزیکی و نه به‌صورت سوزاندن چربی‌ها را برمی‌دارد و میله فلزی کانولا، عمل تخریب را انجام می‌دهد.

از بهترین دستگاه‌های لیپوماتیک می‌توان به دستگاه لیپوماتیک SP6 اشاره کرد که در کلینیک‌های زیبایی استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها سیستم محافظتی خوبی دارد و تاییدیه FDA آمریکا را هم کسب کرده است.

اقدامات پیش و پس از عمل لیپوماتیک

توصیه می‌شود قبل از انجام این عمل، پزشک حتما شما را معاینه کند و اگر دچار چاقی مفرط هستید، از انجام این عمل اجتناب کنید. شاخص توده بدنی شما که در ادامه درباره آن توضیح داده می‌شود، باید کنترل شود. اگر سیگار و الکل مصرف می‌کنید، ۱۴ روز پیش از عمل، از مصرف آن خودداری کنید.

متقاضیان عمل لیپوماتیک، باید ۴۸ ساعت پیش از انجام عمل، از مصرف آسپرین خودداری کنند، چراکه آسپرین باعث رقیق‌شدن خون می‌شود. فردای روزی که عمل را انجام دادید، از مصرف قرص‌های ویتامین E پرهیز کنید. بهتر است روز عمل، ناشتا باشید. چون در زمان عمل، بخشی از آب بدن نیز تخلیه می‌شود، پس از عمل، باید مایعات کافی بنوشید.

پس از انجام عمل لیپوماتیک، پزشکان توصیه می‌کنند که حداقل به‌مدت ۴۸ ساعت از استعمال دخانیات و مشروبات الکی خودداری شود. اگر پوست‌تان شل شد، حداقل به‌مدت ۷۲ ساعت از ننشینید و دراز بکشید. نشستن زیاد سبب چین‌خوردگی در ناحیه شکم می‌شود. حتما پس از عمل، به‌مدت از گن ۷ روز از گِن استفاده کنید. استفاده از گن برای بعضی از بیماران در مدت زمان بیشتری توصیه می‌شود.

مزایای لیپوماتیک به نسبت لیپوساکشن

  • در روش لیپوماتیک، لایه چربی زیر پوست در مقایسه با روش لیپوساکشن یک‌نواختی بیشتری دارد و شاهد باقی‌مانده چربی‌ای نیستیم که در روش لیپوساکشن به‌صورت گلوله‌ای زیر پوست مانده‌اند.
  • در مقایسه با روش لیپوساکشن که گاهی لازم بود، بیمار تا ۱۸۰ روز از گن استفاده کند، در این روش، بیمار باید حدود ۲ هفته از گن استفاده کند. گاهی‌اوقات این زمان تا ۴ هفته بسته به سن و شرایط بیمار، افزایش می‌یابد. استفاده از گن به این خاطر توصیه می‌شود تا پوست کاملا جمع شود.
  • در مقایسه با روش لیپوساکشن، میزان صدمه‌ای که به ترابکولاهای پوستی وارد می‌شود، در روش لیپوماتیک کمتر است.
  • گاهی در روش لیپوساکشن سنتی، به بی‌حسی موضعی و بیهوشی عمومی نیاز است، اما در روش لیپوماتیک، بی‌حسی موضعی مثل جراحی دندان یا برداشتن زگیل‌ تناسلی با لیزر کفایت می‌کند.
  • در روش لیپوساکشن، تورم ناشی از عمل و ترشحات، از عوارض این عمل است، اما در روش لیپوماتیک، ترشحات پس از 36 ساعت برطرف می‌شود.
  • ریسک عفونت در لیپوماتیک به نسبت لیپوساکشن بسیار کمتر است.
  • کوفتگی پس از عمل در روش لیپوماتیک، خیلی کمتر از روش ساکشن است.

عوارض لیپوماتیک

لیپوماتیک هم مثل هر عمل دیگر، حتی اگر کمترین ریسک را داشته باشد و بسیار تخصصی انجام شود، دارای عوارضی است که باید از آن مطلع بود. لیپوماتیک حدود ۲۰ سال است که در دنیا رواج دارد. سال‌به‌سال نیز دستگاه‌ها و روش‌هایی که برای چربی‌زدایی استفاده می‌شود، تخصصی‌ می‌شود، اما به هر حال، اساس کار لیپوماتیک، بر اساس VIBRATION یا ارتعاشات است که این عمل می‌تواند باعث عوارضی همچون تکان‌های دست به‌مدت زیاد و خستگی پزشک شود. درحالی‌که در لیپوساکشن، ارتعاشی وجود ندارد. در نتیجه، یکی از عوارض و مشکلات لیپوماتیک بحث ارتعاش و طولانی شدن زمان عمل و خستگی پزشک است.

اگر ارتعاشات عمل لیپوماتیک کنترل نشود، می‌تواند ضرباتی به جراح و بیمار وارد کند. ازآنجایی‌که، اساس عمل لیپوماتیک، ضربه و ارتعاش است، خطر آمبولی چربی در این روش بیشتر از ساکشن است. اگرچه دراین‌باره، دیدگاه‌های متفاوتی مطرح است.

در ادامه این نوشتار به موارد مهمی در مورد این عمل جراحی اشاره شده است:

  • بهتر است عمل لیپوماتیک در نواحی بزرگ انجام شود. مثلا این عمل در بخش غبغب به‌سختی انجام می‌گیرد.
  • در این روش ممکن است کوفتگی بدن افراد مسن بیشتر باشد.
  • وایبرشن و ساکشن روی یک PROBE نصب شده و محل‌های ورود آن بزرگ است، بنابراین جای زخم بیشتر خواهد بود.
  • برخلاف تصور عموم متقاضیان روش لیپوماتیک، این روش، باعث کلاژن‌سازی پوست نمی‌شود و حرکت سه‌بعدی کانولا هم باعث این تحریک نخواهد شد. بنابراین هیچ مکانیسمی برای تحریک فیبرولاست‌ها وجود ندارد و افتادگی پوست محتمل خواهد بود.
  • نتایج لیپوماتیک برگشت‌پذیر است. چراکه سلول‌های چربی از بین نرفته و چربی‌ها اصطلاحا لیز نمی‌شود.
  • حساسیت به لیدوکائین از جمله عوارض عمل لیپومایک در بعضی از بیمارانی است که به این ماده حساسیت دارند.
  • اگر از داروهای ضدانعقاد خون مثل وارفارین استفاده می‌کنید، خون‌ریزی و کبودی در ناحیه عمل، اجتناب‌ناپذیر است. بهتر است ۱۴ روز قبل از عمل، مصرف را قطع کنید.
  • اگر محل عمل استریل نباشد، احتمال عفونت وجود دارد
  • chetor.com
5 سال قبل
اطلاعات تماس
بیوگرافی شرکت

طب کاران تولید کننده انواع تجهیزات پزشکی تخت پزشکی هتلینگ...

تهران

نوع فعالیت

تولید کننده، وارد کننده، عمده فروش، خرده فروش، صادر کننده، خدمات

خدمات/محصولات

تخت معاینه ،تخت جراحی پوست، تخت جراحی،صندلی اتاق عمل، یونیت گوش و حلق و بینی، تخت بستری، یونیت دندان پزشکی، تخت دامپزشکی، تخت کاشت مو، تخت لیزر، تخت زنان و زایمان، تخت آزمایشگاهی،صندلی لیزر، تخت پوست ، تخت مو و زیبایی، تخت چشم پزشکی، تخت ژنیکولوژی ، صندلی کاشت مو، تخت اتاق عمل، تخت لاپاراسکوپی، تخت اورولوژی، صندلی چشم پزشکی، تخت یورودینامیک، تخت فیزیوتراپی ، شیمی درمانی، تخت خون گیری،تخت بیمارستانی،صندلی لیپوساکشن، صندلی پوست ، تابوره برقی، تخت جراحی چشم پزشکی،تخت لیپوساکشن ، صندلی مو و زیبایی، تخت دندانپزشکی ، تخت فیزیوتراپی، تخت جراحی دامپزشکی

نوع مالکیت:

تعاونی

دسته‌بندی محصولات